Arhiva revistei literare Faleze de piatră

LAUDATIO. Trei ani de la apariţie , autor Valentina Becart

Posted in numarul 37-38 ( noiembrie-decembrie2012) by Hopernicus on 09/12/2012

 

   Timpul are un “mers” al lui – în care unele lucruri se întâmplă şi altele nu.

În cadrul proiectului „Cititor de proză”, avândul ca şi fondator pe distinsul Emanuel Pope,

inventiv creator de proiecte culturale,  contaminat de “urcuşuri”, de căutări și descoperiri….

a apărut revista online “Faleze de piatră”. ( decembrie 2009). Timpul s-a rostogolit în alibii mai mult sau mai puţin tumultoase şi revista a ajuns  să “împlinească” trei anişori. E mult sau puţin… nu am  tocmai la îndemână un răspuns. Important este faptul, că acest proiect a prins viaţă şi a “săpat” în stânca durabilităţii. Nimic nu se înfăptuieşte fără trudă, de multe ori, dezamăgire… dar s-au găsit Oameni  care au îndrăgit nespus cuvântul scris, şi nu s-au dat în lături când “furtunile” pândeau punctul vulnerabil.

Într-o perioadă destul de zbuciumată ( la nivel social), o mână de redactori au reuşit să păstreze “vie” flacăra speranţei în reuşită. Cu grijă şi devotament pentru cultivarea şi promovarea noilor talente, a scrierilor de calitate, au stat de “veghe” pentru a păstra şi a da valoare revistei.

Amintesc  câţiva dintre redactorii care au pus o “cărămidă” la acest edificiu de cultură:

Alina Dora Toma – redactor, corector; Ion Mânzatu– redactor; Lucian Gruia – redactor, critic;

Maria Sava – redactor, corrector; Nick Sava – redactor; Stănică Budeanu – redactor, corector, administrator soft; Virginia Paraschiv – redactor, critic; Dobrica Mariana – redactor, corrector.

Unii redactori (în afara celor amintiţi) s-au retras din motive personale, alţii au fost înlocuiţi. După o “luptă” începi să faci un bilanţ. Felicitări celor care cu mult efort, dar şi cu dragoste au “păstorit” această revistă timp de 3 ani.

Un merit deosebit îl au şi colaboratorii din ţară dar şi din diaspora. Fără scrierile lor, variate, stilizate,  revista nu ar fi prezentat  un interes atât de mare. Revista şi-a impus o anumită “ţinută” şi anumite reguli care au fost şi sunt binevenite pentru buna desfăşurare a publicaţiilor. Avem de-a face cu o  revistă serioasă, în paginile căreia se găsesc  nume sonore sau tineri debutanţi. Ea oferă un spaţiu de afirmare tuturor celor ce dau valoare scrisului, esteticului şi culturii în general. Pot spune că toate aceste publicaţii conferă longevitate şi  continuitate culturală şi spirituală, adunând în jurul ei scriitori talentaţi care duc mai departe””bătălia” cu timpul , cu “monstrul” ce aşteaptă să-şi arate faţa neiertătoare  la marginea “orei goale”…

Revista este o publicatie care asigură o legătură între  redactori şi colaboratorii săi. Între aceştia apare un “liant sufletesc”, o stare de spirit deosebită, entuziastă ( de cele mai multe ori).

Desigur, în aceşti trei ani au fost şi perioade de neînţelegeri,  perioade de frământări…

Revista are un număr de redactori şi colaboratori fideli pe care se sprijină. De remarcat este diversitatea rubricilor, articolelor, a temelor abordate.

Redactorii şi colaboratorii acţionează ca o echipă. Fără efortul  fiecăruia în parte, privind calitatea, profesionalismul, şi nu în ultimul rând, talentul, – nu s-ar fi ajuns la o reuşită în ce priveşte valoarea revistei.

O mănă de iubitori ai cuvântului  rafinat, bine şlefuit , se străduiesc să ducă mai departe destinul şi valoarea literaturii române. Consider această revistă şi nu numai… un simbol al “rezistenţei” în faţa “ţsunamiului” care vrea să şteargă urmele marilor creatori de frumos.

 

Atractiva, interesantă şi  plină de substanţă, cultivă deopotrivă, tradiţionalismul, modernismul, neomodernismul şi este deschisă noilor curente bazate pe valoare.

 

Felicit, în mod special, pe cel care a avut iniţiativa şi a păstorit această revistă, domnul Emanuel Pope.

Viaţă lungă, prosperă şi cât mai multe apariţii ce vor promova binele , frumosul, aducând o anumită stare de normalitate în aria spiritualităţii.

De asemenea, toată admiraţia pentru echipa de entuziaşti, cutezători a căror putere creatoare şi dăruire

nu pot stârni decât respectul şi sentimental prieteniei recunoscătoare.

                                  La mulţi ani şi cât mai multe numere ale revistei “Faleze de piatră”, la fel de interesante şi incitante.

Felicitări!

Cu preţuire, Valentina Becart

 

 

 

 

Felicitari primite din partea autorilor si cititorilor:

http://www.flipsnack.com/my-flipping-books/details?flip=fztn23f9

 

Reclame
Tagged with:

Comentarii închise la LAUDATIO. Trei ani de la apariţie , autor Valentina Becart

%d blogeri au apreciat asta: