Arhiva revistei literare Faleze de piatră

De ce oare iubim bărbaţii?

Posted in Uncategorized by Hopernicus on 28/07/2011

Pentru că au ochii mari şi limpezi şi ne fac să ne pierdem ori de câte ori încercăm să descoperim ce se află în ei. Pentru că sunt înalţi, scunzi, blonzi sau bruneţi şi pentru că rămân la fel de chipeşi  peste ani. Pentru că  ştiu să ne zâmbească într-un mod special atunci când ne dau prioritate în metrou şi pentru că se strecoară pe lânga noi ca să tragă sfioşi cu ochiul la titlul cărţii pe care o citim sau la noile titluri din ziare. Pentru că ne îmbrătişează când ne este frig şi ne fac să ne dorim să rămânem în braţele lor pe veşnicie. Pentru că de fiecare data când suntem triste sunt ei acolo să ne privească şi să ne spună că totul va fi bine.

Pentru că şi cel mai serios bărbat din lume se gâdilă ca un copil şi ne imploră printre râsete să ne oprim. Pentru că au o inteligenţă nativă şi se pricep la matematică, iar alteori se străduiesc să ne explice fenomene complicate pe care oricum noi nu le înţelegem. Pentru că  ne fac cadouri exact când avem nevoie. Şi ne înteleg slăbiciunea pentru haine, parfumuri, bijuterii, cărti. Pentru că pot să ne ţină în braţe noapte de noapte, fără să se plictisească. Pentru că sunt haioşi, iar bancurile pe care le spun ei sunt cele mai amuzante. Dar şi deoarece  bărbaţii iubesc câinii. Chiar şi un bărbat în costum îsi scoate la plimbare bichon-ul proaspăt spălat.

Fiindcă se străduiesc să ne gătească şi aşteaptă cu inima strânsă să le spunem că ne place. Pentru că ştiu cum să ne facă să ne simţim speciale. Şi pentru că duc gunoiul, iar noi ne relaxăm privind lă televizor. Deoarece ne amuzăm auzindu-i cum cântă în baie tot felul de melodii din anii ’70. Pentru că ei pot să ne deschidă borcanele de compot şi ştiu să schimbe windows-ul.

Pentru că sunt tandri, dulci, ne înseninează ziua cu o floare sau doar cu un sărut şi pentru că observă când ne schimbăm coafura, hainele sau culoarea unghiilor. Pentru că încearcă să ne înţeleagă, deşi nici măcar noi nu ne înţelegem uneori şi pentru că vorbim 90% din timpul nostru despre ei. Pentru că iartă  unele lucruri pe care noi nu am fi capabile să le iertăm şi se poartă cu noi la fel de drăgăstos. Pentru că se joacă cu parul nostru şi ne lasă să îi îngropăm în nisip la mare. Pentru că sunt sinceri. Mereu.

Pentru că sunt aşa şi nu altfel, pentru că ne completează şi fără ei existenţa noastră ar fi inutilă. Pentru că ne iubesc şi ne arată asta, iar noi îi iubim pentru ceea ce sunt şi pentru că ne îmbraţişează la fel de strâns la bătrâneţe şi ne fac să ne  simţim cele mai frumoase din lume…

 

autor  Andreea Vilceanu

http://cititordeproza.ning.com/profile/VilceanuAndreea

Reclame

Comentarii închise la De ce oare iubim bărbaţii?

%d blogeri au apreciat asta: