Arhiva revistei literare Faleze de piatră

Festivalul de epigrame “Fersigana”, ediţia a VII-a FERSIG

Posted in Articole, Cenacluri by Hopernicus on 24/07/2011

De la bun început trebuie să mulţumim lui Dumnezeu pentru vremea extraordinară, apoi pentru faptul că programul gândit de către organizatori a fost respectat în proporţie de 90% şi nu în ultimul rând pentru faptul că această întâlnire  a Clubului epigramist “Spinul”Baia Mare se întâmplă anual prin grija domnului Romulus Filip, iniţiatorul acestei manifestări şi a „mâinii drepte”a acestui proiect, cunoscuta epigramistă Viorica Găinariu- Tazlău.

 

 

Au răspuns prezent următorii : Ioan Şiman, Nistor Bud, Eva Bodnar ( La mulţi ani ! şi din partea redacţiei), Gelu Dragoş, Toma G. Rocneanu cu soţia Magda, Vasile Ţincaş cu soţia Maria, Mircea Pop de Buzeşti cu soţia Maria şi bineînţeles amfitrionii Viorica şi Romulus Filip.

După micul dejun, toţi invitaţii au fost “obligaţi” de către domnul Filip să plece în pădure după oiţe, bureţi usturoi şi ciuperci. Recoltă de criză!  La întoarcere, s-a servit masa compusă din bunătăţi care mai de care mai gustoase ca pe urmă domnul Filip să spună celor şase concurenţi tema Concursului de epigrame : “Criză în ciuperci”. Juriul a fost format din doamnele prezente, preşedinte Magda Gross Rocneanu iar de câştigat au avut toţi cei prezenţi: diplomă de participare, o jumătate de “Horincă de mere…bine a Casei Filip de Fersig”şi o prăjitură de mere (normal, nu ?) făcută de doamna Crăiniceanu, sora domnului Filip.

Locul I a fost ocupat de către domnul Nistor BUD, locul II a revenit domnului Toma G. Rocneanu iar locul III a aparţinut domnului Mircea Pop. Trebuie să remarcăm faptul că domnul Pop a fost de departe “ vioara întâi” la această agapă prietenească atât prin sprijinul material şi logistic acordat gazdelor cât şi prin umorul debordant manifestat. Prin prezenţa  dânsului am mai uitat puţin de lipsa altor “spinişti” doriţi la Fersig, dar care au lipsit din motive varii dar obiective : Mircea Micle, Aurelia Velea, Ştefan Herţeg, Vasile Mureşan (plecat în Anglia), Vasile Leschian şi Ioan Fîrte, ultimii doi prezenţi la înscăunarea episcopului greco-catolic Vasile Bizău.

Cum epigramele toate au fost premiate şi luate de către preşedintele  Clubului „ Spinul”Ioan Şiman pentru publicare, vă rog să-mi permiteţi să închei cu una dintre cele trei epigrame scrise contratimp ( 30 min.) de către mine:

 

CRIZĂ ŞI ÎN CIUPERCI

 

„Cu gând la vara cea fierbinte

Aştept ciuperca salvatoare

Dar cum şi timpul azi ne minte

Şi ea s-a dus… peste hotare!”

 

                                                                                            GELU DRAGOŞ

Anunțuri
Tagged with:

Comentarii închise la Festivalul de epigrame “Fersigana”, ediţia a VII-a FERSIG

%d blogeri au apreciat asta: