Arhiva revistei literare Faleze de piatră

Expozitia de fotografie si caricatura '' CARACTERE"

Posted in Uncategorized by Hopernicus on 18/07/2011

de la galeria cinematografului „Patria” din Bucuresti

  In cadrul primului Festival de Film Evreiesc-Bucuresti, intre 20.07 si 26.07.2011, pe ziua de 24 iulie 2011, dupa sosirea mea la Bucuresti in zorii zilei, a avut loc la orele 17.00 deschiderea expozitiei mele de fotografie si caricatura „Caractere” in galeria cinematografului „Patria”.

  Printre vizitatori, au pasit pragul expozitiei dl. PAUL GHITIU, presedintele primului Festival de Film Evreiesc, dl. EMIL STANCIU, jurnalist si editor, dl. CRISTIAN TOPAN, presedintele Uniunii Caricaturistilor din Romania si dl. ALBERT POCH, veteranul caricaturii romanesti, personalitati care au prezentat prin cuvintele lor, lucrarile expuse dar si pe autor

.

  Au mai fost prezenti dl. IOAN TRUICA, profesor universitar la Iasi, istoricul TOMA ROMAN JR., dl. SILVIU TURCULET, personalitate marcanta a caricaturii romanesti cat si reprezentantii Televiziunii Romane si ai ziarului „Jurnalul National” care au imortalizat evenimentul pe pelicula dar si printre paginile de ziar.

  Omniprezent a fost artistul fotograf GABI BOHOLT ale carui flash-uri s-au facut remarcate de unde te asteptai mai putin.

  A doua zi a urmat o vizita la Palatul Mogosoaia unde ghizi perfecti au fost Cristian Topan si Emil Stanciu, vizita continuata la Muzeul Satului in zi de duminica, cu targuri si muzica populara, tuica si branzeturi aduse din toate zonele tarii.

  Fiind cooptat in juriul Concursului de Caricatura „Green Planet”, alaturi de  Cristian Topan si Silviu Turculet, a urmat o zi de jurizare a caricaturilor sosite din partea a 136 de caricaturisti din 46 de tari, premiul intai fiind atribuit reprezentantului Elvetiei, HEINZ PFISTER, premiul al doilea a ramas in Romania, lui MIHAI BOACA iar premiul al treilea a trecut doar granita in Bulgaria, fiind atribuit lui VALENTIN GEORGIEV.

  2011 fiind declarat Anul International al Padurilor, premierea laureatilor si deschiderea expozitiei au avut loc sub patronajul Regiei Nationale a Padurilor – „Romsilva” in cladirea Muzeului Literaturii Romane pe data de 29 iunie in prezenta dlui VALERIAN SOLOVASTRU, directorul general al „Romsilva”, a dlui MARIAN STOICESCU, presedintele confederatiei „Consilva” si membru in conducerea silvicultorilor europeni, a domnilor DENIS DINULESCU, redactor-sef al „Academiei Catavencu”, MIHAI SURUBARU, regizor de animatie, TOMA ROMAN JR., ADRIAN PARVU, secretar general de redactie al „Academiei Catavencu”, CEZAR PETRY, scriitor si caricaturist, MIHAI EUGEN MARINESCU, arhitect si caricaturist, PAUL VINICIUS, scriitor si caricaturistii CRISTIAN TOPAN, SILVIU TURCULET, MIHAI BOACA, CRISTIAN MARCU si VALENTIN GEORGIEV din Bulgaria.

  Si din nou, flash-urile spontane ale lui GABI BOHOLT!

  Ambele expozitii au fost din belsug stropite cu excelentul vin rosu al dlui ROTENBERG, producator israelian de vinuri si proprietar de vii in Romania.

  Periplul romanesc s-a incheiat cu trei zile la Busteni, la invitatia domnilor ALEXANDRU GICA si GRIGORE GICA, proprietarul si respectiv, managerul hotelului „Silva”, mari cunoscatori si colectionari de arta dar si gazde primitoare si calde

.

  Speciale si fierbinti multumiri domnilor Cristian Topan si Emil Stanciu pentru ospitalitatea deosebita si conforma cu cea proverbiala romaneasca cat si Marinei, prietena dlui Topan, pentru ciorba si sarmalutele pe care doar in Romania le mai poti manca si savura!

„!!!  Am ramas la despartirea de ei cu un gust puternic de ” inca o data

Edi Mattes trup si suflet,

11.07.2011

Reclame

Comentarii închise la Expozitia de fotografie si caricatura '' CARACTERE"

%d blogeri au apreciat asta: